Arne & Carlos

Arne-Carlos-red-wall.jpg

Arne & Carlos er en designerduo som består av norske Arne Nerjordet og svenske Carlos Zachrison. De reiser hele verden rundt og holder foredrag og workshops, blant annet i Japan, Australia, USA, Frankrike, England og Italia.

Siden år 2000 har de bodd og arbeidet i den ombygde ekspedisjonsbygningen på den nedlagte jernbanestasjonen på Tonsåsen i Etnedal kommune i Valdres.

Fra 2002 til 2008 designet de stort sett klesplagg i ulike tekstiler, men fra 2008 har de konsentrert seg om strikk. Etter at de publiserte boken Julekuler i 2010, har de arbeidet mye med utvikling av plagg og gjenstander for håndstrikk. De har en helt særegen stil, der de tar utgangspunkt i tradisjonelle mønster, gir dem et moderne uttrykk og setter dem inn i overraskende sammenhenger.

Arne og Carlos har gitt ut flere bøker Fugler (2016), Boka du lager selv (2015), 30 tøfler (2014), Strikk fra Setedal (2013), Håndarbeid fra hagen (2013), Påske hele året (2012), Strikkedukker (2011), Julekuler – én oppskrift, 55 mønster (2010), Arne & Carlos adventskalender (2011).

Du finner Arne og Carlos her:

Nettside: arnecarlos.com

Facebook: ARNE & CARLOS

YouTube: Arne & Carlos – Knitting, Home, Garden and Lifestyle

Ravelry: Arne & Carlos

Instagram: @arnecarlos

Kari Hestnes

karihestnes.png

Kari Hestnes er født i Trondheim (1959), oppvokst på Høvik og har bodd på Hadeland siden 1998. Hun har arbeidet som strikkedesigner i over 30 år og har blant annet designet for Garnstudio, Dale garn og de fleste ukebladene.

I 1999 startet hun opp firmaet Du Store Alpakka, sammen med sin mann Per Svendsen, og de drev firmaet fram til 2012. Kari hadde ansvar for garnkolleksjonene, utarbeidelse av strikkedesign og kataloger samt fotografering. Nå arbeider hun som freelance strikkedesigner og fotograf i tillegg til at hun skriver strikkebøker og maler bilder.

Kari har utgitt flere strikkebøker med forskjellig forlag; Den strikkeboka (2016), Hjertestrikk (2015), Designguide for strikkere (2015), Strikk – komponer dine egne plagg (2010), Pinner og Garn (2010), Strikk – en reise til indre ro (2007), Prikken over i’en (2005), Moderne strikk (2001), Strikk interiør (1999), Strikk, i dine farger (1996), Norsk Strikk – fra tradisjon til mote (1995), Strikk i tråd med tiden (1994).

Hun kommer også ut med ny strikkebok i høst og denne vil bli presentert på festivalen.

Kari har også et hjerteprosjekt; Mirasolskolen i Andesfjellene i Peru. Du Store Alpakkas garn kommer der i fra og Kari og Per bestemte seg for å takke alpakkabøndene ved å bygge en skole barna deres kunne gå på. For hvert nøste alpakkagarn som selges går det et uavkortet bidrag til Mirasolskolen. 2% av royaltien på boken Hjertestrikk går også uavkortet til skolen.

Du finner Kari her:

Nettside: https://www.karihdesign.com/

Facebook: karihdesign – strikkedesigner

Instagram: karih.design

Ravelry: karihdesign

Chatrine Halvorsen

13220846_825616290902901_3396866228761928494_n

Chatrine er født i Alta (Finnmark) i 1971. Hun har bodd rundt om i hele landet, samt noen år i USA. For tiden bor hun i Fredrikstad, der hun jobber når hun ikke reiser rundt om i landet og holder kurs/workshops, foredrag og har utstillinger. Hennes siste utstilling var på Hadeland Glassverk høsten 2016.

Chatrine har strikket helt siden hun var liten. I 2007 startet hun blogg med håndarbeider og interiør, som senere ledet til eget design og nettbutikk i 2011.

Chatrine er kjent for sitt romantiske preg på strikkedesignene. Hun blander garnkvaliteter, og legger til hekling sammen med strikkingen for å sette det lille ekstra til. Hennes kurs og foredrag har gjennom årene blitt svært populære.

I tillegg til dette driver hun eget selvstendig strikkedesign med nettbutikk hvor hennes strikke/heklemønstre selges.

Du finner Chatrine her:

Nettbutikk: http://www.chatrinehalvorsen.no

Facebook: chatrinehalvorsen.no

Instagram: chatrinehalvorsen

Blogg: chatrinesliving

Snapchat: chatrinehalv

Sidsel J. Høivik

Hoeivik-Sidsel-J.

Sidsel elsker å leke med tradisjoner, farger, teknikker og mønstre og blander gjerne gammelt og nytt på sin helt spesielle måte. Hun bruker gjerne både strikk, hekling, broderi, perler, paljetter og ulike knapper i ett og samme plagg.

Sidsel har gitt ut strikkebøkene Vakker Strikk Til Alle Årstider (2015) og Lekre Masker og Lekne Sting (2013)

Du finner Sidsel her:

Nettside: https://www.sidselhoivik.no/

Facebook: sidselhoivik.no

Ravelry: Sidsel J. Høivik

May Britt Bjella Zamori

May Britt Bjella Zamori.jpg

May Britt Bjella Zamori er en hekledesigner fra Oslo. Hun designer hekleoppskrifter som passer for både nybegynnere og mer erfarne. May Britt er opptatt av å vise at hekling kan brukes til deilige hverdagsplagg, som kan styles opp eller ned.

May Britt har gitt ut hekleboka Hekling – i tykt og tynt (2017). 

Du finner May Britt her:

Facebook: May Britt Bjella Zamori

Facebook for hekleboka: Hekling i tykt og tynt

Anita Ness Byberg

IMG_0157

Anita Ness Byberg er en lokal designer fra Valnesfjord. Hun er opptatt av kreativitet og fargerik strikkeglede og kunstnerisk gjenbruk. Anita bruker dekorasjonsteknikker for å fornye, forandre og forbedre strikkeklær.

Du finner Anita her:

Facebook: Anita Ness Byberg