Kari Hestnes

karihestnes.png

Kari Hestnes er født i Trondheim (1959), oppvokst på Høvik og har bodd på Hadeland siden 1998. Hun har arbeidet som strikkedesigner i over 30 år og har blant annet designet for Garnstudio, Dale garn og de fleste ukebladene.

I 1999 startet hun opp firmaet Du Store Alpakka, sammen med sin mann Per Svendsen, og de drev firmaet fram til 2012. Kari hadde ansvar for garnkolleksjonene, utarbeidelse av strikkedesign og kataloger samt fotografering. Nå arbeider hun som freelance strikkedesigner og fotograf i tillegg til at hun skriver strikkebøker og maler bilder.

Kari har utgitt flere strikkebøker med forskjellig forlag; Den strikkeboka (2016), Hjertestrikk (2015), Designguide for strikkere (2015), Strikk – komponer dine egne plagg (2010), Pinner og Garn (2010), Strikk – en reise til indre ro (2007), Prikken over i’en (2005), Moderne strikk (2001), Strikk interiør (1999), Strikk, i dine farger (1996), Norsk Strikk – fra tradisjon til mote (1995), Strikk i tråd med tiden (1994).

Hun kommer også ut med ny strikkebok i høst og denne vil bli presentert på festivalen.

Kari har også et hjerteprosjekt; Mirasolskolen i Andesfjellene i Peru. Du Store Alpakkas garn kommer der i fra og Kari og Per bestemte seg for å takke alpakkabøndene ved å bygge en skole barna deres kunne gå på. For hvert nøste alpakkagarn som selges går det et uavkortet bidrag til Mirasolskolen. 2% av royaltien på boken Hjertestrikk går også uavkortet til skolen.

Du finner Kari her:

Nettside: https://www.karihdesign.com/

Facebook: karihdesign – strikkedesigner

Instagram: karih.design

Ravelry: karihdesign