Arne & Carlos

Arne-Carlos-red-wall.jpg

Arne & Carlos er en designerduo som består av norske Arne Nerjordet og svenske Carlos Zachrison. De reiser hele verden rundt og holder foredrag og workshops, blant annet i Japan, Australia, USA, Frankrike, England og Italia.

Siden år 2000 har de bodd og arbeidet i den ombygde ekspedisjonsbygningen på den nedlagte jernbanestasjonen på Tonsåsen i Etnedal kommune i Valdres.

Fra 2002 til 2008 designet de stort sett klesplagg i ulike tekstiler, men fra 2008 har de konsentrert seg om strikk. Etter at de publiserte boken Julekuler i 2010, har de arbeidet mye med utvikling av plagg og gjenstander for håndstrikk. De har en helt særegen stil, der de tar utgangspunkt i tradisjonelle mønster, gir dem et moderne uttrykk og setter dem inn i overraskende sammenhenger.

Arne og Carlos har gitt ut flere bøker Fugler (2016), Boka du lager selv (2015), 30 tøfler (2014), Strikk fra Setedal (2013), Håndarbeid fra hagen (2013), Påske hele året (2012), Strikkedukker (2011), Julekuler – én oppskrift, 55 mønster (2010), Arne & Carlos adventskalender (2011).

Du finner Arne og Carlos her:

Nettside: arnecarlos.com

Facebook: ARNE & CARLOS

YouTube: Arne & Carlos – Knitting, Home, Garden and Lifestyle

Ravelry: Arne & Carlos

Instagram: @arnecarlos